Fillers

Vid ansiktskonturering, läppförstoring och behandling av rynkor. En injektionsbehandling med fillers (såsom Stylage) används för att addera volym, ändra ansiktets konturer och fylla ut rynkor bland annat. De vanligaste behandlingsområdena är ansikte, och resultatet ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende.

Fillers är en av de mest populära estetiska behandlingarna eftersom de ger omedelbart resultat samtidigt som de innebär låg risk och mycket begränsad konvalescens. Värmdö Tandläkarna arbetar med ett av de bästa varumärken av fillers – Stylage. Detta är baserade på hyaluronsyra och icke-permanenta. Vilken volym av filler som är mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar bedömer din behandlare.

Botox

Botulinumtoxin mot rynkor och fina linjer. Botulinumtoxin mot rynkor och fina linjer – även känt som ”botox” eller botulinumtoxin typ A
Botulinomtoxin (typ A) är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor, som skapats på grund av ansiktsrörelser t ex att man ler, kisar mot solen eller rynkar pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Det är en av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar och 2014 utfördes ca 5 miljoner behandlingar med ”botox” världen över. Vanliga behandlingsområden är t ex argrynkan mellan ögonbrynen, kråksparkar runt ögonen och de horisontella linjerna i pannan. ”Botox” används också kosmetiskt för att behandla olika typer av asymmetrier i ansiktet.

Medicinskt kan botulinomtoxin användas för att behandla överaktiv käkmuskulatur (tandgnissling) och muskelspasmer. Ett bra resultat är beroende av att man injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren och man bör vara noga med att anlita en legitimerad tandläkare eller läkare som har lång dokumenterad erfarenhet av och är certifierad för att utföra denna behandling. Värmdö Tandläkarna är certifierade.